MADDE 200- (1) Bir hakkın doğumu, düşürülmesi, devri, değiştirilmesi, yenilenmesi, ertelenmesi, ikrarı ve itfası amacıyla yapılan hukuki işlemlerin, yapıldıkları zamanki miktar veya değerleri ikibinbeşyüz Türk Lirasını geçtiği takdirde senetle ispat olunması gerekir.
Öncelikle yazımıza evrakta sahtecilik suçunun çeşitli varyasyonları olduğunu belirterek başlayalım. Bunlar resmi belgede sahtecilik, özel belgede sahtecilik, resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunma ve açığa imzanın kötüye kullanılması şeklinde dört ayrı suç tipi olarak karşımıza çıkmaktadır.
16/5/2001 tarihli ve 4675 sayılı İnfaz Hakimliği Kanunu’nda yapılan değişiklikler İlk olarak kanunun kapsamında değişiklik yapılarak infaz hakimliğinin mevcut görevleri arasına Cumhuriyet savcısının ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkin verdiği kararlara karşı yapılan şikayetleri incelemek ve karara bağlamak, ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkin hakim veya mahkeme tarafından verilmesi gereken tüm kararları vermek ve işleri yapmak görevleri de eklenmiştir.